Föreningen

KOLLEKTIVTRAFIKANT STHLM stöder dig som ställer krav på kollektivtrafiken

KOLLEKTIVTRAFIKANT STHLM arbetar för att kollektivtrafiken ska vara tillförlitlig, bekväm och snabb. Föreningen är partipolitiskt obunden.

Kollektivtrafikant Stockholm deltar i debatten om Stockholms kollektivtrafik genom att skriva artiklar i pressen, svara på remisser och genom att utreda angelägna frågor. Sedan 2010 har vi genomfört två omfattande utredningar, dels en om kollektivtrafikens villkor på Förbifart Stockholm, dels en alternativ plan för nya spår i norra Stockholmsregionen. Båda blev mycket uppmärksammade i pressen.

De båda projekten kunde vi genomföra tack vare ekonomiskt stöd från Trafikverket. Med ett större medlemsantal skulle vi kunna finansiera vårt arbete själva.

Vi måste bli fler medlemmar!

De inlägg vi redan har gjort har haft verkan, men de förtjänar att spridas bättre. Vi har gjort i ordning  utskriftsvänliga versioner av några debattinlägg och nyhetsartiklar från de senaste åren. Kopiera gärna upp dem och dela ut till tänkbara nya medlemmar! Här är de:

Debattinlägg om Förbifarten och trängselskatten

Artikel om tvärförbindelserna

Artikel om tvärbana i norr

Debattinlägg om taxan

Kollektivtrafikant Sthlm är en partipolitiskt obunden ideell förening som är öppen för alla som vill förbättra kollektivtrafiken i Stockholm

© 2019   Created by Mikael Sundström.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor